Danmarks nye Ungdomsø åbnede med et brag af en fest

18 / aug / 2019

Middelgrundsfortet er nu officielt genåbnet som ”Ungdomsøen”, hvilket skete med et brag af en fest lørdag den 24. august, hvor der var blevet lagt et intensivt program med koncerter, breakdance og meget mere.
Ungdomsøen er med sine 50.000kvm og unikke placering, et helt fantastisk sted, hvor der kan skabes aktiviteter og fællesskaber for alle landets unge.

Øen rummer blandt andet 400 udendørs overnatningspladser, udekøkkener og bålpladser, store shelters med udsigt over Øresund, 1.5km underjordiske gange, konferencefaciliteter for organisationer og virksomheder samt gamle kanonstillinger til alt fra koncerter til friluftsaktiviteter.

Læs også: Der er fuld gang i maskinrummet hos JORTON Øst

Et spændende og kompliceret projekt

JORTON er som hovedentreprenør stolt af at have været med til at skabe dette nye værested for landets unge. Hovedentreprisen har bestået af en komplet installation af alle tekniske installationer omhandlende ventilation, VVS og el., heriblandt et havvandsanlæg som producerer varme til hele fortet. Der er også etableret flugtveje, brandpartier og ABA/ABDL i forhold til en ny brandstrategi. Foruden at bygge et produktions-køkken med tilhørende opvask og depot/kølerum samt spisefaciliteter til 150 personer, har JORTON også totalrenoveret alle indvendige værelser/sengestuer og badeværelser.

Det har været en spændende og udfordrende opgave, da man har skulle sejle alle materialer og mandskab ud til øen hver eneste dag. Men det historiske fæstningsanlæg er også beskyttet af en dobbeltfredning, der betyder at alt arbejdet er udført med den største forsigtighed og respekt for historien.

 

Foto er venligst udlånt af Ungdomsøen