Chaufføren der holder gang i JORTONS byggepladser

19 / aug / 2020

En entreprenør som JORTON, der opererer på byggepladser over hele landet, er dybt afhængig af de folk, der hver eneste dag får det logistiske maskineri til at hænge sammen. En af dem, der bogstaveligt talt holder hjulene i maskinrummet kørende, er Lars Baatrup, der i 13 år har været chauffør hos JORTON. Han tilbagelægger hver uge hundredvis af kilometer således at alle JORTONs byggepladser er velforsynede.

Men hvordan ender man som chauffør hos JORTON? Svaret er en blanding af jyske overtalelsesevner og en lille portion nysgerrighed:

– Jeg så i avisen at JORTON søgte en medarbejder. Jeg ringede til dem selvom jeg ikke var synderlig interesseret. Det var faktisk mest fordi jeg var nysgerrig omkring lønniveauet ude i branchen. Jeg tænkte ikke så meget over det, for den daværende chef i JORTON sagde, at de allerede havde en anden i kikkerten. Men en halv time efter ringede han tilbage og sagde: Hvornår kan du starte? Jeg takkede pænt nej og sagde at jeg ikke var interesseret. Men han svarede blot tilbage: Det tror jeg nu nok du er. Ja efter lidt snak frem og tilbage, så stod jeg som chauffør i JORTON, så hans overtalelsesevner var da i orden. Og 13 år efter sidder jeg her endnu, fortæller Lars med et smil og fortsætter:

– Og jeg har aldrig fortrudt den beslutning.

Rundt i hele landet

Når man spørger Lars hvad der gør hverdagen spændende, falder svaret prompte:

– Det er altid sjovt at komme ud på byggepladserne. Der foregår så meget forskelligt. Men selvom opgaverne og lokationerne varierer, er der mange af de samme gode folk ude på pladserne, som man har mødt de sidste mange år. Så der er altid nogle gamle gensyn når man ankommer. Det er dejligt at lære folks særheder at kende, ligesom de jo ikke kan undgå at lære lidt om mine særheder. I morgen skal jeg f.eks. til Sundholmen i Københavns Nordhavn, hvor der skal pakkes en kran ud og her skal man virkelig tage hensyn til metro og tæt bytrafik med en meget lille byggegrund. Og i overmorgen skal jeg nogle ture til Aalborg. Det er jo en lidt kortere tur, så her kan man nå lidt mere, hvor turene til hovedstaden er en anelse mere besværlige, ikke mindst når man rammer den tætte trafik.

Vigtigt med et godt arbejdsmiljø

Det var ikke en selvfølge at Lars endte som chauffør. Men da chancen bød sig for et arbejde, der gav en spændende og varieret hverdag samtidig med at arbejdsforholdene blev bedre, slog Lars til:

– Jeg er oprindeligt uddannet maskinsnedker og startede på en møbelfabrik. Herefter kom jeg ud og køre som servicemontør og sidenhen lastbilchauffør. Jeg fandt hurtigt ud af, at det med at køre lastbil, ikke var nær så hårdt som at arbejde som maskinsnedker. Det er desværre et opslidende arbejde. Jeg kan godt forstå de unge mennesker videreuddanner sig og søger væk fra nogle tunge håndværksfag. For med årene kan det bare slide på en. Det viser bare hvor vigtigt det er med et godt og sundt arbejdsmiljø, hvad end det handler om fysisk eller psykisk slid. Målet skal vel være at vi alle sammen skal have det godt på vores arbejdsplads, afslutter Lars.