Arbejdsbien fandt gode kolleger og et meningsfuldt arbejde hos JORTON

17 / nov / 2021

Når man møder Christinna på en af JORTONs travle byggepladser i Aalborg, bliver man gerne mødt med et smil, og en kæk bemærkning. Og når hun fortæller, at hun gennem flere år har kæmpet med angst, er det svært at forstille sig.

For vi har her med en kvinde at gøre, der har et højt humør og som er i fuld gang med arbejdet, når hun da ikke lige forstyrres af hovedkontorets journalist og hans spørgsmål.

På byggepladsen er hendes rolle bl.a. at sørge for, at alt byggeaffald sorteres korrekt, så alle byggematerialer bortskaffes eller genbruges/genanvendes ansvarligt. Det kan være et hårdt fysisk arbejde, og hvis man ikke bryder sig om det lunefulde danske vejr, kan det være træls. Men det bekymrer Christinna sig ikke om:

– Jeg elsker at være udenfor. Jeg bor selv ude på landet og har et tæt forhold til naturen, og har det fint med et fysisk arbejde for i min fritid er jeg også aktiv bl.a. med heste. Så det at have et job, hvor man er udenfor og kan bevæge sig er helt fantastisk. Det med at rydde op i alt det skrald, vi mennesker producerer, er også rart. Det er tilfredsstillende, selvom at jeg aldrig bliver en ny Gretha Thunberg vil man jo gerne passe på planeten, siger Christinna og griner. Hun fortsætter:

– Men spøg til side, så er det rart at være en del af den grønne omstilling. Vi er måske et lille bitte land, og har ikke så meget indflydelse. Men bare det at sortere alt det affald, vi producerer, er da et kæmpe skridt i den rigtige retning. Jeg synes, det er en vigtig ting at tage stilling til især på en byggeplads, hvor vi har så meget affald, der har potentialet til at blive genanvendt. Det er rart at se, hvordan alle på pladsen har taget imod det, og vi arbejder sammen om det selvom forandringer til tider kan føles irriterende i hverdagen.

At finde sin plads i Bikuben

Men hvad fik Christinna til at vælge JORTON?:

– Her er et dejligt arbejdsmiljø, hvor der er højt til loftet og let til latter. Man tager pis på hinanden, men tonen er altid kærlig. Og har man en gang imellem en dårlig dag, så bliver det respekteret, og man kan snakke om sine udfordringer og bekymringer. Jeg føler mig kort sagt som en af gutterne, fortæller Christinna og fortsætter:

– Vi mennesker er vel lidt som bier, da vi alle har vores roller i kuben. Som menneske i dag kan det dog være svært at finde ud hvad ens rolle er i kuben, fordi der er så mange forskellige retninger, man kan vælge rent jobmæssigt.  Derfor var det næsten ”meant to be”, da jeg kom ud til min jobsamtale hos JORTON, hvor jeg ude foran kontoret så, at de har et bistade. Da jeg så kom ind og fik snakket med folkene fra JORTON, blev min gode fornemmelse kun bekræftet. De så på mennesket bag ansøgningen og ikke kun cv’et. Der er er en generel omsorg, som er helt speciel og jeg følte, at jeg havde fundet min plads i kuben.

 

Man skal bare behandle hinanden med respekt

Når man sidder i skurvognen med Christinna eller går ud på byggepladsen, vil man se, at det ikke ligefrem vrimler med kvinder. Christinna får derfor spørgsmålene, hvordan det er at være (næsten) eneste kvinde på pladsen, og hvordan man får flere kvinder ind i byggebranchen?

– Det var da nogle store spørgsmål, det er da ikke lige sådan til at besvare på stående fod, griner Christinna, men uddyber at en god tone og menneskelig respekt er altafgørende:

– I forhold til min egen oplevelse hos JORTON, så har det ikke været en udfordring at være kvinde. Men det er også fordi at tonen er god, vi kan jo grine med og af hinanden, fordi vi respekterer hinanden. Er der respekt og en god tone imellem os, er det fuldstændig ligegyldigt, hvilket køn du har.

– Og nogle af de særlige ting, man som kvinde kan ønske sig i en skurvogn er, at der bliver taget hånd om en uden, at det gøres til et stort nummer. Det betyder virkelig, at man føler sig velkommen. For man vil jo heller ikke særbehandles, men derimod bare være en del af teamet uanset ens køn, afslutter Christinna.

Christinna er ikke vild med rampelyset. Hun vil hellere lade hendes arbejde være i fokus. "Jeg gider ikke alt det selvpromovering, men I kan da få en thumbs up til affaldssortering", fortæller hun.

Christinna er ikke vild med rampelyset. Hun vil hellere lade hendes arbejde være i fokus. “Jeg gider ikke alt det selvpromovering, men I kan da få en thumbs up til affaldssortering”, fortæller hun.