Anna valgte entreprenørvejen og har ikke fortrudt det

11 / nov / 2021

Nogle har et klart mål for deres karriere, andre har et klart mål for, hvilken karriere de skal undgå. For Anna Christiansen hørte hun til den sidste kategori. For hun havde forsvoret aldrig at gå i sin fars fodspor og blive bygningskonstruktør.

Vi spoler tiden frem til år 2021, hvor Anna nu sidder på en byggeplads i en af JORTONs skurvogne. Her er hun nemlig praktikant, mens hun læser til Bygningskonstruktør. Oprøret mod farens karrierevej viste sig at være kortlivet, for i dag er hun meget tilfreds med sit karrierevalg:

– Jeg er vokset op i byggeriet. Min far havde sin egen tømrervirksomhed, og jeg var altid med ham på arbejde, da jeg var lille. Så jeg er underbevidst blevet forelsket i byggebranchen, fortæller Anna.

– Jeg er nok ikke den dygtigste rent håndværksmæssigt, men jeg har siden Handelsskolen været meget interesseret i virksomhedsledelse og psykologi, og det er enormt spændende at bruge disse fagligheder i dagligdagen på byggepladsen. Der er jo også folk på pladsen, der netop er exceptionelle håndværkere, så jeg skal jo kunne bidrage med noget andet. Jeg har også en interesse for jura og har skrevet speciale om samarbejdsudfordringer i byggeriet.

Endte hos JORTON ved et tilfælde

Men hvordan endte Anna hos JORTON:

– Jeg kendte ikke til virksomheden andet end, at min far arbejdede der. Da jeg skulle vælge praktikplads, var jeg meget i tvivl, om man skulle vælge en praktikperiode hos en rådgiver eller udførende. Valget endte i sidste ende på en entreprenør, og min far skubbede mig lidt i retning af JORTON. Heldigvis viste det sig at være den helt rigtige beslutning, fortæller Anna og fortsætter:

– Hos JORTON har jeg fra dag 1 følt mig velkommen. Da jeg startede, stod der en telefon og arbejdscomputer klar til mig, og jeg følte mig hurtigt som en del af virksomheden. Samtidig fik jeg utroligt meget ansvar, og de kastede mange bolde i luften, og så kunne jeg gribe dem, jeg nu kunne og havde lyst til.

Og foruden en varm velkomst fik Anna inden længe masser af ansvar. Hun fortæller:

– Jeg har en forkærlighed for jura, og jeg fik inden for den første måned lov til at udarbejde kontrakter til vores underentreprenører og var med til bygherremøder. Da jeg senere fortalte det til min underviser, var de positivt chokerede: For de oplevede sjældent, at praktikanter fik lov til det. Nu sidder jeg med tilvalgslister til en af vores byggesager i Roskilde, og igen er det meget ansvar, men det er sjovt og lærerigt. Samtidig er der en flad ledelsesstruktur her i JORTON, så man er aldrig bange for at spørge en leder eller kollega om hjælp. Det er også grunden til, at det ikke er for overvældende at få alt det ansvar, for der er altid en hjælpende hånd lige i nærheden. Der har også været stor forståelse for mine opgaver, og jeg har fået lov til at kunne fokusere på mine studier, når diverse deadlines pressede på.

Fra praktikant til studentermedarbejder

– Der er også en god jargon herude på pladsen, og det lader til at gennemsyre hele JORTON. Der er fokus på, at man har det godt og føler sig godt tilpas, uanset om man er praktikant, timelønnet eller funktionær. Jeg er jo også blevet studentermedhjælper herude, og det betyder jo, at jeg er kommet endnu tættere på virksomheden, siger Anna.

Det har også betydet, at Anna ikke længere er i tvivl om, hvilken vej hun skal vælge i fremtiden:

– Som færdiguddannet vil jeg klart vælge entreprenørvejen og gerne hos JORTON. Der er så mange forskellige dygtige folk på pladsen, der supplerer hinanden på kryds og tværs, og det er fedt at komme helt tæt på byggesagerne og bruge sin viden fra studiet i marken, afslutter Anna.